UNIVERSITATEA
DIN
BUCUREŞTI

FACULTATEA
DE
FIZICĂ


PREZENTARE VIDEO
INFORMAŢII PUBLICE
CONCURSURI
Cauta in site


Universitatea din Bucureşti, prima poziţie pe plan naţional în clasamentul QS 2018
şi prima universitate din România în FIZICĂ şi CHIMIE

Acasa

Share

Noutăţi


Anunț cu privire la sesiunea de restanțe/reexaminare
pentru studenții din anii finali ai ciclurilor de studii de licență și master

   În perioada 13 -27 iunie se va desfășura sesiunea de restanțe și reexaminări pentru studenții din anul III (programele de studii de licență din domeniul Fizică), anul IV (programul de studii Fizică tehnologică) și anul II, programele de studii de master.

   Examenele se vor desfășura apelând la tehnologiile specifice mediului online (web/mail), conform unui calendar care va fi disponibil în curând pe pagina web a Facultății de Fizică.

   Studenții care doresc să susțină examene în această sesiune sunt rugați să transmită un e-mail la adresa: secretariat@fizica.unibuc.ro cu următoarele informații:
 • Nume, Prenume
 • Disciplina la care doresc să susțină examenul
 • Anul universitar în care au frecventat cursul (de ex. 2019-2020)
 • Statut: prelungire sau an curent
   În urma acestui e-mail, studenții vor primi, tot pe e-mail, datele de contact ale cadrului didactic cu care vor susține examenul.

   Aceste date vor fi folosite de către studenți pentru a contacta cadrele didactice cu care vor susține examenul, în vederea stabilirii detaliilor legate de evaluare.

Programarea examenelor în această sesiune este disponibilă aici

   Pentru orice altă nelămurire, vă rugăm să contactați secretariatul Facultății de Fizică la adresa de e-mail: secretariat@fizica.unibuc.ro.

ANUNŢ IMPORTANT

Înscrierile la examenul de absolvire/ licență/ diplomă și disertație se vor face pe baza cererii completată și semnată de absolvent.
Cererea va fi trimisă prin email la secretariatul facultăţii (secretariat@fizica.unibuc.ro) în perioada 29.06. – 07.07.2020.
Declarația privind originalitatea conținutului lucrării va fi completată şi legată la sfârşitul lucrării de absolvire/ licență/ diplomă sau disertație.

Anunț

   Ca urmare a evoluției pandemiei generate de virusul Sars-Cov-2, următoarele măsuri cu privire la finalizarea anului universitar 2019-2020 au fost adoptate de Consiliul Facultății de Fizică:
 • Structura semestrului al doilea este următoarea:
  Pentru anii I și II licență, programele Fizică (RO și EN), Fizică medicală, Fizică Informatică, precum și anii I-III Fizică tehnologică și anul I toate programele de master:

  Perioada Activitate
  01.06.2020 - 13.06.2020 Recuperare activități de laborator (în mediul online)
  14.06.2020 – 11.07.2020 Sesiune de examene. Examenele se vor desfășura apelând la tehnologiile mediului online (web/mail).


  Pentru anii terminali (anul III licență, programele Fizică (RO și EN), Fizică medicală, Fizică Informatică, precum și anul IV Fizică tehnologică și anul II toate programele de master)
  Perioada Activitate
  05.05.2020 - 16.05.2020Recuperare activități de laborator (în mediul online)
  17.05.2020 – 12.06.2020 Sesiune de examene. Examenele se vor desfășura apelând la tehnologiile mediului online (web/mail).
  13.06.2020 – 27.06.2020 Sesiune de restanțe, reexaminare. Examenele se vor desfășura apelând la tehnologiile mediului online (web/mail).


 • Examenul de licență se va desfășura în data de 15 iulie 2020.
  1. - dacă legislația în vigoare la acel moment va permite, examenul scris se va desfășura în forma clasică (cu prezența fizică a candidaților în sălile de examen), cu respectarea tuturor măsurilor recomandate de autorități. Durata examenului se reduce la 2 ore, iar numărul subiectelor de tratat va fi de asemenea redus la 4, alese prin tragere la sorți din cele 12 prevăzute în tematica prestabilită.
  2. - în caz contrar, examenul se va desfășura apelând la tehnologia web și va consta în rezolvarea unui set de probleme într-un interval de timp limitat. Această ultimă variantă va fi adoptată numai în situația excepțională în care organizarea examenului scris în spațiile facultății nu va fi posibilă. Cele două forme de organizare nu vor funcționa simultan.
   Susținerea lucrărilor de licență și disertație se va face în perioada 20/07/2020 – 24/07/2020. Urmează a fi programate de fiecare comisie. Variante de susținere: programări cu max. 3 studenți în sală în fața comisiei sau susținere apelând la tehnologia web. În cazul al doilea (susținere on-line), ședința trebuie înregistrată audio-video.

   Stagiile de practică: pentru studenții care nu vor mai avea acces în laboratoarele/sediile partenerilor de practică pentru a putea să-și efectueze stagiile de practică prevăzute în planul de învățământ pe perioada verii, Facultatea de Fizică va prezenta în cel mai scurt timp posibil o listă cu temele propuse de cadrele didactice din facultate. În acest fel studenții vor avea posibilitatea să-și aleagă o temă pentru practica de cercetare și să finalizeze activitățile din planul de învățământ până la sfârșitul anului universitar.

ORAR semestrul al II-lea (anul universitar 2019-2020)

Sunt posibile modificări ale orarului în cazul tuturor anilor de studiu. Urmăriți anunțurile de la avizierul facultății și de pe pagina web dedicată.

Stagii de practica pentru studenţi

TEME DE PRACTICĂ PROPUSE PENTRU STUDENȚI
Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor
Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei
Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară “Horia Hulubei”
Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Aerospaţială “Elie Carafoli” – INCAS Bucureşti
Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului
Centrul de Inginerie Tehnologica Obiective Nucleare
 
 
© University of Bucharest - Faculty of Physics