UNIVERSITATEA
DIN
BUCUREŞTI

FACULTATEA
DE
FIZICĂ


PREZENTARE VIDEO
INFORMAŢII PUBLICE
CONCURSURI
Cauta in site


Universitatea din Bucureşti, prima poziţie pe plan naţional în clasamentul QS 2018
şi prima universitate din România în FIZICĂ şi CHIMIE

Acasa -> Evenimente

Share

Evenimente


Tratează-te cu știință la Noaptea cercetătorilor, pe 28 septembrie

Pe 28 septembrie, știința vă dă întâlnire la Promenada Mall (Calea Floreasca Nr. 246B, sector 1, Bucureşti - metro: staţia Aurel Vlaicu) pentru, “Noaptea cercetătorilor” – un eveniment cu experimente trăsnite și conferințe fascinante din diferite domenii științifice.
Intrarea este liberă, iar publicul este așteptat începând cu ora16:00.
Din mulțimea de evenimente spicuim: Conferințe; Standuri de prezentare a institutelor organizatoare si invitate; Hall of FameLab Romania la Noaptea Cercetătorilor 2018; Concurs de avioane de hârtie “Micul aeromodelist” pentru copiii de până la 10 ani care participa la eveniment; "Sunt un mic fizician" - Experimente științifice, proiecte și demonstrații realizate de elevi din ciclul primar și secundar, participanţi la Concursul Naţional de Fizică pentru elevi "Hands on Universe"; Universitatea Copiilor (UNICO) - experimente cu si pentru copii prezentate de elevii care au absolvit "Universitatea Copiilor"; Conferința fizicianului american Steven Goldfarb - ATLAS LHC: “Hidden Pieces: Seeking our Dark Universe with the LHC”, despre o întrebare fundamentală "Cum putem măsura ceea ce nu putem vedea?"... Vom vorbi despre bere, dimensiunea universului nostru, experimentele LNC - Large Hadron Collider - la CERN și despre nevoia umană de a colabora pentru a ne bucura de amândouă...etc.
La Promenada Mall vor putea fi vizitate standuri din mai multe domenii ale științei - fizică, astronomie, inginerie, matematică, s.a.. Fiecare experiment va fi prezentat de cercetători, profesori și studenți specializați în domeniu, împreuna cu elevi pasionați, astfel încât fenomenele științifice să fie înțelese de cei prezenți la eveniment, indiferent de nivelul cunoștințelor.
Noaptea Cercetătorilor este un eveniment ce se desfășoară anual în peste 350 de oraşe din Europa, cu sprijinul Comisiei Europene, aducând știința în mijlocul publicului. Tema evenimentului din anul 2018 este “Handle with Science” / „Tratează cu știință”, un îndemn de a folosi „mintea științifică” în fața provocărilor societății actuale - pseudoștiință, fake news, ideologii inflexibile.
Facultatea de Fizică - Universitatea din București, se alătură eforturilor a douăsprezece dintre cele mai prestigioase universități și institute de cercetare din România într-o unire de forțe fără precedent pentru promovarea științei.
Organizarea evenimentului din Bucuresti este realizata in colaborare cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, Institutul de Fizică Atomică, Institutul de Științe Spațiale, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică. Printre parteneri nationali menționăm: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Babeș Bolyai, ELI - Extreme Light Infrastructure, Universitatea de Vest din Timișoara, Bucharest Science Festival, etc.
Evenimentul este organizat cu sprijinul cu sprijinul Comisiei Europene. Eveniment partener cu Bucharest Science Festival. Partener media al evenimentului este Promenada Mall.

Detalii suplimentare pe www.noapteacercetatorilor.ro și www.facebook.com/NoapteaCercetatorilor/
Jubileul Facultății de Fizică


Facultatea de Fizică a Universităţii din Bucureşti a sărbătorit 50 de ani de existenţă ca entitate de sine stătoare în mediul universitar romînesc. Cu această ocazie, luni, 5 noiembrie 2012, a avut loc Jubileul Facultății de Fizică.
PREZENTARE EVENIMENT 
 
© University of Bucharest - Faculty of Physics